Thursday, August 26, 2010

majikan baru.

terlebih dahulu wa mengucapkan slamat berpuasa kepada smua umat islam. pose jgn xpose. nnti berdosa. masok neraka.. huhuhu.. mmg menjadi kebiasan, lama gile baru nk mengapdet ini blog kerana kemalasan diri ini. ahahaha..
tanggal 1 ogos 2010 aku telah ditukarkan ke majikan baru. eNCoral Digital Solution Sdn Bhd namanye.. yg berpangkalan di BTS. Wa tetap still bekerja kt spital ampang lagi.
gaji pon up sikit.. heheheh.. kire ok la company baru ni..

pose pon tinggal bape ari je lagi.. lepas ni nk raya.. xtaw la dgr kate company nk bg duet raye.. mintak2 lah dpt.. k lah malas nk tulis panjang2 lagi.. k adios amigos.. :D

Thursday, March 18, 2010

vaksin H1N1

ari senin itu hari gua dan rakan2 opis telah diberikan suntikan vaksin H1N1 dengan percume.. ahakss.. sebabnye aku adalah staff Hostipal.. hehehe.. mule2 gua macam taknak amek jer sebab gua penah dgr citer, lepas kene injek ada yg lumpuh sblah badann.. ada yg muntah2.. dan macam2 lagi.. penah gak tnya sister kt spital tu, die ckp asal lak xnk amek.. rugi r.. dah le free, kalo kat luar tu mmg mahal nk amek vaksin tu.. sbb ni vaksin gelombang ke-2 nye.. bnyak pekdah nye..

okek.. aku pon make decision nk amek vaksin tu.. oleh kerana ramai gak dak2 opis ambek.. heheh.. kalo ade jadi ape2 pon, mereka pon kene kan.. :D
1 lagi citer mase gua amek injeksion tu, ada la member ku sorg ni, mmg beliau mmg ayam, citer je lebeh, nk amek la ape la.. tp die xnk amek.. gua dan rakan2 laen smua pakse die amek gak.. last2 amek jugak die.. ahhahahah. ye r mana taknye da bahan kaw2 nye.. hekhek..
die mmg penakot ngn jarum.. sungguh AYAM!!

ni ade video die..

video

cuak giler babi.. wakakaka.. duduk pon mcm nk jatuh.. sungguh AYAM!! itulah Shah namanye.. huhuhu..

Thursday, March 11, 2010

Karnival Pendidikan MARA


yeaaaahhh.. mara nk wat karnival pendidikan.. jom2 kite g karnival ni.. aku pon xpenah g karnival2 cmni.. karnival ni wat utk:
=>pameran2 pendidikan
=>program pengajian peringkat diploma/ijazah
=>khidmat kaunseling peluang pendidikan dan kerjaya
=>pameran syarikat2
=>temuduga terbuka
=>seminar kerjaya

bile nye karnival ni??
peringkat kebangsaan - 12-14 Mac kt PWTC, KL
zon sarawak - 19-20 Mac kt Pej Mara negeri Sarawak, Kuching
zon sabah - 24-25 Mac kt Sabah Trade Centre, KK
zon timur(Terengganu) - 28-28 Mac kt Terengganu Trade Centre, KT
zon utara(kedah) - 3-4 April kt Bangunan Majlis Bandaraya Alor Setar
zon selatan(johor) - 10-11 April Palaza angsana , JB

nak tau ape lagi yg ader, jom r g karnival tu.. aku pon skang mau mencri2 keje ni... huhu mana tau kot2 ade rejeki kan... huhuhu..

Monday, February 22, 2010

!@$@%#^&*&*(

toek kembali lagi!! ngeh ngeh.. kemalasan utk menghapdet ini blog.. guuahahahaha..
ok. ari ni 22/2/10 hari isnin.. satu kejadian yg berlaku pada diriku sewaktu aku balik dr keje.
iaitu aku nyaris2 nk berdentum ngn kete.. huhu.. citer die cm ni, ada satu lori yg bodoh lagi bangang telah menukar lorong dgn tiba2 nye... demmm.. mase tu dah le jalan basah, ari hujan.. aku naek moto , xde la laju sgt aku bawak dlm 40 ke 50 km/j jer.. tau2 la jalan basah kan, dgn xsemene2 nya lori masok lorong kanan, dah le bg signal lambat, aku pon dgn berbekal kan ape yg diajar oleh cikgu skolah memandu aku dlu, aku wat le emergency brek..dgn macho nye tayar motorku berseret2.. hahaha.. licin kan dah jalan basah.. mujur lah aku xberdentum dgn kete wira depan, cume cium sikit jer.. owner kite wira tu pon tros kuar dr kete die, fes yg die tgok bumper blakang die.. demmmm!! cibai nye cine.. tgok kete die dlu.. rosak ke x.. aku ckp ngn cine tu, kete lu oke xde ape2.. pastu aku maki hamun lori yg sengal faker td.. oi bodoh! apahal ko ttbe masok lorong, dah le bg signal lambat! cibai! gampang ape kalo aku berdentum td mcm mana?! aku tau la ko besar lori! igt2 la yg aku ni bawak moto ni bodoh! mmg aku maki kaw2 nye.. tp sib baek lah aku ni x hot temper.. kalo x mmg aku gadoh kt situ gak.. sib baek die mintak sori kt aku.. bang bang sori, xnmpak td.. lg pon baru balik dr kuantan..letih.. dlm hati aku ckp g la mampos ko bru balik ke x.. skola mandu mana ko blaja dlu, kimak nye org.. aku maki punya maki , pastu aku tros blah.. huhuhu.. alhamdulillah sib baek xde ape2 yg terjadi kt aku..

*mesej - berhati2 lah memandu /menunggang di jln raya.. :D

Tuesday, January 19, 2010

Networking All-in-One Desk Reference For Dummies


864 pages | May 21, 2005 |ISBN:0764599399 | PDF | 5,7 Mb

From the Back Cover
Covers all Windows® XP service packs and Fedora Linux®

Your one-stop guide to building and managing a business or home network

Why take up a whole shelf with networking books when all the essentials are right here in one handy volume? Here's how to put a network together, choose the hardware and software, set up a server, troubleshoot problems, keep your network secure, understand Internet protocols, go wireless, and even set up a Linux alternative.

Download Links (5,7 Mb)
Hotfile
Mirror (Uploading):
Uploading

Monday, January 18, 2010

arini dlm sejarah

hahaha.. gelak dlu bru citer.. wakakkaka..
hari ni dlm sejarah.. setelah aku kill men dota sebanyak 21 kali.. walaooooooooooo.. men ngn dak2 opis.. especially botak.. huhuhu.. botakkk jgn la emo.. adat la kalah menang kan..
kiteorg men mode -arsp tub tub aku dapat hero feveret.. ursa warrior.. hahaha.. dia KENA!!! WALAOOOOOOOO.. puas hati tol aku.. waakakakakka.. sori botak.. xsengaja... k..
just game laa.. xmo emo emok yek.. kang ko halfday kang...hikhik...



feveret hero... walaooooo

Saturday, January 9, 2010

xde tajuk.

arini ada jemputan wedding anak member mak aku.. bangun2 mak aku kejut atan, nk pegi x ampang.. aku ckp de pe kt ampang, bukan aku keje pon arini.. mak aku ckp ade jemputan kahwen la.. dgr je jemputan kawen bergegas aku bangkit dr katil siap2 teros.. hahaha.. makan free beb.. tau jer la bangun2 mesti lapar nye.. (kantoi suda bngun lewat.. hahahaha)
Dan setibanya sana abah aku dgn muke selamber nye teros amek pinggan dan beratur nk amek nasi minyak.. hahaha.. patut nye jumpe la tuan punya rumah salam2 pastu bru la amek nasi.. huhu.
aku pon ape lagi perot da berbunyi2 kasi teros sambar la itu pinggan.. huhuhu..
aku ckp sedap gak makanan die.. kekekeke mmg la sedap perot da lapa smua sedap..
tp g sana kebnyakan smua org lama (org da pencen) sbb member mak aku ni mmg da pencen, die ajak le mmber2 yg da pencen gak.. anak die sorg mmg aku knal sbb 1 skolah rendah ngn aku..
tp mmg syok makann die.. bnyak gak lauk..huhuu.. aku pe lagi amek sikit2 lauk yg bermacam2 tu.. janji smua dpt rase hahahah.. terookkkk tol aku...
dah makan salam2 ngn tuan umah,salam ngn pengantin, blahhh.. huhu.. tp bg la sikit sampul raye tu..
balik abah aku yg drive.. pegi td aku drive.. huhu.. da kenyang teros xnk drive.. wakakaka..

huhu.. smpat2 je adek aku snap.. ade la 1 gambo.. kekeke ni taim balik.. :D

Monday, January 4, 2010

potong!

arini tanggal 4/1/10 adalah tarikh yg bermakna bg ku.. sebabnye???huuhu.. segan lak nk citer..
tp aku akn citerkan lah gak.. arini adalah ari pemotongan astro umah aku.. ahaks.. ni pon adek aku yg perasan.. balik2 dr keje aku bukak tv, igtkan nk la layan jap. tgok citer ape menarik. bile aku on astro jer die tulis `YOUR ACCOUNT ASTRO IS INACTIVE, PLZ CALL CUSTOMER SERVICE FOR ACTIVE BACK'.. Terkejut aku apahal lak ni.. adek aku ckp ko xbayar bil ke? dah bape bulan xbyr? dlm hati aku gelak sendrian. wakakaka... mmg xpenah byr pon slama aku pasang astro ni.. astro ni pon bengong! antar bil skali jer pastu xantar2 dah.. abahdie laa!! tahu2 dah kene potong.. mader fader!!! baru je bape bulan aku pasang astro kt umah daahhh kene potong.. hahaha.. ni potong bukan potong P1 wimax yekk.. ni potong, potong astro.. kes kes kes.. pastu aku try la call customer service die.. xde org jawab panggilan la plak.. mase tu da nk manghrib dah.. cb sungguh.. so aku wat keputusan esok ari jer la setelkan smua.. sok jugak nk setelkan streamyx aku ni.. nk wat upgrade ke package 4mb lak.. kasi laju sikit tenet ni.. skang aku pakai pakage 512 jer nk donlop movie mmg berkurun lama la nk abes.. mmg sungguh ayam line nye.. so mcm mana pon tgu je la esok ari.. hehehe..

-n-

Friday, January 1, 2010

New YEar 2010.

waaaah... kejap no da masok new year kan.. dah 2010.. makin tua dah aku.. ahaks..
kawen?? xyah r citer kawen.. duet pon xdak agi.. nk citer kawen.. hhahaha.. lagi pon igt senang2 ke nk kawen.. kene bnyak tanggungjawab tu..
citer pasal new year lak, smalam aku sambut kt dlm bilik jer.. hahaha.. wat pe nk sambut bagai nk rak kt lua sana tu.? betui x? semua tu duniawi jer.. nk taw aku sambut new year cmne? hahaha..
aku sambut ngn men dota dlm bilik.. ahaks.. lag best.. men game ngn member2 online.. xyah la nk serabut kt lua sana tu.. ngn jem lagi, polis lagi.. :D
Azam tahun bru ni aku nk bekerja keras nk mencari aset2 duniawi.. hehehe.. InsyaAllah.

Ape2 pong LifE MuSt go ON. kite tinggalkan yg lepas kite bukak buku baru..yg mana xelok kite kasi elokkan.

-end